08 maj 2010

Brownies!

Lördag och tyvärr ensam hemma igen eftersom Daniel jobbar sin sista helg på jättelänge. Jag och Bezzie passade på att ta en promenad som blev "lite" längre än jag tänkt... Närmare bestämt 5,35 km! Jag kan ju bara gissa att jag får sota ordentligt för det imorgon för redan idag har jag gått som en gammal tant för att jag fått ont i ryggen! Note to self: Inga halvmils hundpromenader när du har två veckor kvar av graviditeten!

Imorgon skall jag träffa tjejgänget med blivande (och två nyblivna) mammor och vi ska ha knytkalas. Jag bestämde mig för att göra brownies efter ett recept från bloggen Kryddburken.

Och detta receptet kan jag varmt rekommendera till alla. Browniesarna (heter det så!?!) blev SUPERGODA!

Brownies
Det här behöver du :
200 gram smör
250 gram choklad
(100 gram 70% choklad
+ 150 gram toblerone, gärna brun + vit)
4 dl farinsocker
100 gram nötter (hälften var av valnötter + pinjenötter)
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg

Förbered en ugnfast form med lite högre kanter. Ca 25*35 cm. Klipp till lagom stora bitar i bakplåtspapper och lägg omlott i formen så det går lätt att lyfta ur kakan sen. Pensla pappret med lite smör. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt även farinsockret & nötterna. När chokladen är helt smält och smeten är jämn sikta ner vetemjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret. Rör om. Tillsätt äggen ett i taget och rör om så allt blandas väl. Häll smeten i formen och grädda i 45min på 175 grader. När det gått 30min ta ut kakan ur ugnen och släpp ner formen på en tjock skärbräda så hela kakan ”faller” ner. Du kan gott banka ner den ett par gången med bottnen mot skärbrädan. Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och ”tyngre” utan luftbubblor! Funkar faktiskt! Låt sedan kakan gräddas färdigt. Den tid jag angivit ger en kladdig men inte rinnig brownies! Låt den svalna något i rumstemperatur, men ställ sedan in den i kylen för att svalna helt! Skär upp i fyrkanter. Kakan går även bra att frysas.

Inga kommentarer: