06 december 2010

Familjemåndag


Idag har vår lilla familj haft mysdag. Vi tog oss mer på stan och handlade en julklapp (hann inte med fler...) Dessutom hittade Daniel en jättefin oljelampa som bara var tvungen att följa med oss hem och hänga på loggian! Det blev jättefint. Lunch blev det i Igor på Rob´s Café. Jättemysigt och det blev varsin sallad som man själv får välja tillbehör till. Himla bra koncept. Tyvärr saknade vi kyckling eller parmaskinka så det blev lax och räkor istället. Men det var iallafall väldigt gott! Tove fick en burk rödspetta med potatis som slank ner lika lätt som vanligt.
Lite senare var vi och besiktigade bilen. Inga anmärkningar alls och dessutom fick vi lära gubben som kollade bilen vad Isofix var! Toves bas till bilstolen sitter ju fast med Isofix. Han hade aldrig hört talas om det tidigare! Man skulle ju kanske kunna tro att en gubbe som jobbar med att kolla bilar och då även säkerheten, bilbälten och så, skulle veta vad Isofix är... Men inte. Är det fler som inte vet så finns med info här.

Ikväll har Tove varit på ganska bra humör. Farfar kom förbi på besök och det tyckte hon var roligt. Däremot ville hon inte sova på eftermiddagen så vid 18 var hon så trött att hon bara grät när hon skulle äta. Det slutade med att hon fick amma istället och somnade. Då tänkte vi att det var dags att sova trots att klockan knappt var halv sju men efter ett bad hade Tove helt andra planer. Hon hade skrattat en massa åt pappas fåniga ljud medan hon badade så hon ville inte sova längre. Det fick bli en sväng i gåstolen istället.


Nu sover hon dock lilla tjejen... Daniel är min hjälte idag för han har redan fått henne att somna om tre-fyra gånger på en och en halv timme. Vi har bestämt oss för att testa en nattningsmetod som kallas Tassmetoden och det funkar jättebra för Daniel! Vi får hoppas att det ger resultat om ett par dagar för vi håller på att bli galna hela familjen av att hålla på med maratonnattningar på 1-3 timmar varje kväll.

Inga kommentarer: