07 maj 2013

Utställningsresultat


I söndags var det ju kattutställning. På morgonen lämnade vi Tove hos mina föräldrar och sen åkte vi iväg till ABB Arena här i Västerås. Lily var till en början lite skrajsen men väl i buren blev det lite bättre. Hon skulle upp till domaren först så vi satte oss ganska tidigt vid domarbordet så att hon skulle kunna acklimatisera sig lite. Hon var ensam i sin klass och domaren gav henne mycket bra kritik. Tyvärr pratade han snabbt och ganska tyst så det var lite svårt att höra och när vi sen fick pappret med kritiken så insåg vi att det var omöjligt att läsa. Hon fick Ex 1 men blev sedan utslagen av en annan katt.



Luna är ju i normala fall den coolare av våra två katter, hon bryr sig inte mycket i dammsugare och annat... men på utställningen hade hon inte tagit med sin trevligaste sida. När jag skulle börja piffa till henne inför bedömningen började hon morra och fräsa och satt sen och var allmänt sur på mig innan bedömningen. Det slutade med att Daniel fick visa henne för domaren istället vilket gick lite bättre. Anledningen till det dåliga humöret kan bero på att hon skulle ha p-piller dagen innan och att hon då var på väg att börja löpa och därför var  sur. Inte så konstigt kanske, PMS helt enkelt...

Luna hade en annan domare som var mycket tydligare i sin bedömning och tog sig verkligen tid att studera varje katt. Som tur är hade hon haft två sura katter innan Luna så då blev det inte så dramatiskt med henne. Hon fick väldigt bra kritik och efter att inte blivit BIV så skulle hon i alla fall komma tillbaka för nomineringar. Där gick hon dock inte vidare.

På det hela taget är vi nöjda och katterna har fått en chans att träna igen. Nästa utställning blir nog inte förrän de är över 10 månader och får börja tävla "på riktigt".


Kontroll av huvudform

På allmänt intryck fick Luna bedömningen "lekfull och nyfiken"

Lilys bror Flash.


1 kommentar:

Susanne sa...

Hon har verkligen tappat all babypäls... Fina spottar hon har! Ben har ju också varit fräsig på utställning och mamma Lava har alltid fräst och hållt på. Men satsa på p-piller tidigare nästa gång! Jättebra beslut att Daniel fick visa fram, Luna känner helt klart av att du är nervös när hon håller på så. Det är ett smart sätt att byta bärare! Som det ser ut på bilderna gick det ju ändå bra... Hon sitter ju helt själv på bordet och vill leka med vippan! Nu har du ju också ett avelsgodkännande på henne, SPARA BEDÖMNINGSSEDELN! Den måste du skicka in till SVERAK.