01 juni 2011

Inflyttade!



Nu är vi äntligen inflyttade. Det känns lite konstigt. Men med våra möbler i huset så känns det faktiskt ganska mycket som hemma. Flytten gick riktigt bra. Mamma och pappa kom hit i fredags och efter att ha tömt ett helt släp med grejer de hade med sig åkte jag och Daniel till lägenheten för att packa. Tove fick stanna med mamma och pappa i huset. Vi hade ju som tur redan kört en hel del kartonger så det gick ganska smidigt. Vid 9 på lördagen kom min pappa och Daniels pappa, Acke, Ellinor och David. David hade lånat en lätt lastbil med lift från jobbet och vi är supertacksamma för det. Vi fick med i princip allt utom pianot soffan och sängen första svängen och sen åkte grabbarna tillbaka och fixade resten. På vägen tillbaka åkte de dessutom förbi hos Frida och Erik och bytte säng... De har nämligen en större säng än vår om ett ganska litet sovrum. Eftersom de ska sälja sin lägenhet ville de byta så att sovrummet ser lite mer normalstort ut! Tyvärr är bara bytet tillfälligt... Jag kan lova att det är skönt med en säng som är 20 cm bredare an vår vanlliga... Speciellt när man ibland har en liten, men ack så utrymmeskrävande Tove som sängkamrat!

Tove har fått ett eget rum, vilket dessutom är det enda som är renoverat. Det märks att hon gillar det för hon kryper gärna in dit och leker på egen hand. Och just det har hon inte gjort på två veckor, lekt på egen hand alltså! Just nu är hon i en fas då hon helst vill ha sällskap hela tiden. Under flytten gick det jättebra. Mamma tog hand om Tove hela tiden och det märktes att lillskruttan gillade uppmärksamheten.

Sedan flytten har vi hunnit med att gräva ut trädgårdslandet, plantera två rabarberplantor, kapa en hel del skräpbuskar och grävt upp rötter, klippt lite i paradisäppelträdet och klippt gräsmattan. Dessutom har vi fått lite mer ordning här inne och även rivit upp heltäckningsmattan i matrummet. I söndags tog vi en paus i fixandet och åkte ut till Hässlö där det var flygdag. Vädret var riktigt bra och vi fick se både fallskärmshoppning, konstflygning och jetplan. Tove hade hörselkåpor och somnade efter fallskärmshoppningen och vaknade lagom till JAS.

Inga kommentarer: