25 juni 2011

Lugn midsommarafton...



Midsommarafton blev lugn här hemma. Daniel hade en vigsel och höll tal vid midsommarfirandet i Fagersta och när han kom hem åt vi sill, lax och färskpotatis i trädgården. Tove fick potatis och lax vilket föll i smaken.

Tyvärr hade dagen inte börjat lika lugn för vi åkte och handlade och när vi kom hem hade Bezzie ätit upp en massa bröd med russin i! Vi har ju varit med om att hon ätit russin en gång tidigare och det slutade med 3 dygn med dropp och en massa pengar till Strömsholms djursjukhus. Det ville vi inte vara med om igen så vi googlade lite på hur man får hundar att kräkas. Vi hittade både senap och salt som förslag. Vi började med senapen eftersom vi tänkte att det nog är mindre hälsovådligt än salt... Vi tog det starkaste vi hade, dijonsenap, men Bezzie verkade nästan gilla det och verkade inte bli illamående alls. Så det fick bli salt istället, som vi dessutom blandade med lite mer senap. Eftter drygt 10 minuter märkte vi att Bezzie verkade lite medtagen och sen visade det sig att kuren hade verkan för hon kräktes, fyra gånger!!! Synd att hon garanterat inte kommer att associera illamåendet med att hon hade ätit bröd...

För att göra midsommaraftonen ännu lite mer spännande bestämde sig en av våra slöa getingar att ta en promenad på golvet i lagom avstånd från Tove. Nyfiken som alla 1-åringar ville ju Tove undersöka vad det var som rörde sig på golvet och getingen stack henne såklart. Oj, oj, oj vad ledsen hon blev. Stackaren! Till slut lugnade hon sig och fingret var lite svullet. Jag tog en alvedon och lite vatten och smetade ut på sticket och det verkade hjälpa för efter en stund var Tove glad igen och svullnaden minskade!

Hur som helst var resten av dagen lugn och på kvällen satt vi ute och grillade och eldade i vedkorgen som jag fick i mors dags present. Det var lite svårt att få fart på elden men efter en stund blev det en riktigt mysig lägereld. Med fleecefiltar, rödvin och pannacotta med jordgubbar blev det en riktigt bra avslutning på vår midsommarafton.

Som om vi inte haft nog med incidenter så lyckades dessutom Daniel slinta med sågen idag och sågade ett litet jack i sin arm. Inget farligt men ändå...

Inga kommentarer: