22 april 2013

Vårkänslor

Scuashplantor
Nu känns det ju äntligen som att våren är på väg på riktigt. För knappt en vecka sedan sådde jag och Tove lite fröer och idag har jag planterat om dem. Egentligen kunde jag nog väntat lite men någon av katterna hade vält ner några krukor så plantorna behövde lite första hjälpen. Vi har sått förra årets favorit Squash, både gula och gröna men än har det bara kommit upp en planta av de gula. Fyra plantor grön squash har kommit upp än så länge så det blir nog till att ge bort tre plantor eftersom det kommer räcka mer än väl med en planta av varje sort. Förra året planterade vi två plantor i en halv pallkrage ute och vi hade mer squash än vi använde själva.


Broccolifröer
 En nyhet för i år var att vi planterat broccoli. Vi äter ju massor av broccoli här hemma så det borde passa bra. Tove gillar det  så hon kommer nog tycka att det är kul att man kan skörda egen. Här var fröna ganska små och det har nog kommit upp ett 20-tal små plantor. Dessa får vänta lite till innan de får flytta till egna krukor.

Nu hoppas vi att vädret fortsätter att vara fint så att vi kan börja fixa i pallkragarna. Där skall sås morötter, rödbetor, ruccola mm. 


Små broccoliplantor
 



Inga kommentarer: