16 november 2010

Vyssan Lull

Superbra VyssanLull-tassar (bilden lånad från Brio)

Här hemma kämpar vi fortfarande med nattningar och bebissömn. Att somna är tydligen himla tråkigt... Tidigare har vår nattningsrutin bestått av bad/pyamas, tandborstning och sedan amning. Det har inneburit att hon ganska ofta somnat medan hon ätit och när hon senare vaknat på natten (eller kvällen innan vi lagt oss till och med) så har det varit jättesvårt att få henne att somna om utan amning. Ja, igår tog det 1,5 timme! Då kan man ju såklart tycka att det ju inte gör så mycket att amma till sömns... Nej inte på kvällen, men om hon vaknar 3 gånger på natten så blir det ganska tjatigt och dessutom stör det både min och Toves skönhetssömn... och iallafall jag behöver min!!!

Idag ändrade vi rutinen lite genom att borsta tänderna efter amningen. Dessutom börjar vi med godnattsaga så att hon kommer till ro ändå. Först blev det gnäll men sen somnade hon. En anledning till att hon somnade så lätt kan vara att jag gungade sängen ganska kraftigt. Det gör man med Vyssan Lull tassar från Brio. De ser ut som små gummispöken med en kraftig metallspiral inuti. Det gör att man kan vagga en vanlig spjälsäng! Inte gratis men mycket bra!

Nu hoppas vi bara på att ändrade rutiner kommer att göra att vår lilla älskling ska vara lättare att natta och att hon kan somna om på egen hand om nätterna.

Inga kommentarer: