30 augusti 2010

Vilse i svampskogen!



Idag bestämde vi oss för att åka ut i skogen och plocka svamp och bär. Sagt och gjort så packade vi in hela familjen i bilen och åkte mot Irsta. Innan vi hann av motorvägen började det regna! Skit! Ja, ja, vi åkte vidare och en bit efter Irsta avtog det och vi fick till och med se lite blå himmel. Vi parkerade längs vägen och Tove fick åka på Daniels mage i babybjörn. Hon trivs ganska bra i den och gittar att titta på träden runtomkring. Så där traskade vi runt och Bezzie var eld och lågor. När jag var liten följde vi ofta med farmor ut i skogen för att plocka svamp. Det var Karljohan, smörsopp, sandsopp, blodriska och en hel del annat... och givetvis kantareller! Vi hittade massor med svamp idag men hade ingen aning vad det var för sorter... Allt det jag lärde mig av farmor var som bortblåst. Så de fick stå kvar.

Till slut kom vi till ett ställe där det var lite mer gräsigt och äntligen hittade vi några kantareller! Vi hittade totalt ... kantareller men sen bestämde vi å kom vi på att vi inte rktigt hade koll på å vilket hål bilen stod! Då började det regna.
Som tur var hade Tove somnat så hon märkte inte ens att det regnade. Barbapappafilten skyddade henne från regnet medan vi traskade i riktning mot billjuden från vägen. När vi kom fram var vi väldigt blöta!

Till nästa skogstur ska vi komma ihåg att sätta på oss gummistövlar, ta med regnponchos och hålla oss till ett ställe där telefonen har täckning så att vi kan använda oss av gps för att hitta tillbaka till bilen!

Inga kommentarer: