25 augusti 2010

Underbara vänner!

Viktor, Lexie, Tove och Erik på öppna förskolan

Idag har vi konstater att att bästa sättet att få nya vänner när man flyttat till en ny stad är att skaffa barn! Vi i detta fallet är jag och Frida som flyttade till Västerås för ett år sedan. Idag blev det nämligen lite spontanfika här hemma. Jag och Annika hade tänkt ta en promenad i rocklundaskogen igen men det var så trist väder så jag bjöd hit henne på fika istället. Även Frida och Pernilla kom med på fika. Så nu har vi fikat och pratat en massa i 4 timmar! Tove, Frank, Viktor och Lexie var på gott humör och Viktor provsov Toves säng, Lexie sov på myskudden och Frank var mycket glad över att få lite nya kompisar i babygymmet. Tove körde istället lite manekängshow eftersom hennes mamma inte kan byta blöja ordentligt. Tre outfits hann vi med medans tjejerna (och Viktor och Frank) var här. Himla mysigt hade vi iallafall och imorgon ses vi igen fast på öppna förskolan i Vallby.

Igår var vi på öppna förskolan i Odensvi. Då var det lite fler, Emma och Erik, Sara och Filip och Lisa och Juni. Odensvi var betydligt större än Viksäng och där hade de ett stort rum som var mer anpassat för de mindre barnen. Där fanns bland annat en madrass där de kunde ligga och mysa. Tove låg där länge och var väldigt nöjd. Hon och Lexie hittade till och med varandras händer så de höll i varandra en stund. Sötnosarna!

Tove och Lexie har hittat varandras händer

Fixade rabarberpaj till fikat idag. Den blev himla god och var väldigt enkel att göra! Receptet är taget från recept.nu.

Smulpaj med rabarber

Ingredienser
100 g smör
1 1 dl socker
1 1 dl havregryn
1 1 dl vetemjöl
3-4 3-4 spröda rababerstjälkar
1 1 tsk kanel
Till servering:
vaniljsås, vaniljvisp eller vispgrädde

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i bottnen på en smord, ugnssäker form. Pudra över kanelen.

2. Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare, liksom blåbär.

Inga kommentarer: