23 augusti 2010

En supermysig dag!


Idag gick vi upp tidigt och packade ihop oss i bilen, Vi begav oss till sjön Flaten som ligger någonstans i skogarna norr om Fagersta. På vägen gjorde vi stopp för inköp av engångsgrill, korv och räksallad. Daniels pappa Tommy brukar åka till Flaten och fiska och och vi har varit där 4 gånger tidigare utan att få en enda fisk. Tommy har däremot fått fisk där och ibland riktigt mycket. Precis innan vi kom fram sa jag "tänk om Tommy skulle vara där när vi kommer fram!" och när vi ser parkeringen står hans bil där! När vi nästan var framme där han stod, sa Daniel "gå och hälsa" till Bezzie. Det är ett kommando som får henne att springa och leta upp och hälsa på någon som kommer eller som man är på väg till. Gissa om Tommy blev glatt överraskad när Bezzie kommer hoppandes i full fart!

Tove sover i farfars famn



Det var kanonbra väder idag, blå himmel och popcornmoln och nästan helt vindstilla. Dessutom verkar Tove tycka att det är ganska mysigt med friluftsliv för hon var på bra humör. Hon gosade lite med farfar, åt lite, lekte med pappa, sova en och en halv timme i insatsen till vagnen och sen sov hon en stund till hos farfar! När hon myser vill hon gärna hålla en i handen (fingret) och idag fick farfar äran.



Även Bezzie trivdes. Hon sprang lös hela dagen och ibland försvann hon upp i skogen en stund för att sedan komma tillbaka som ett skott så fort hon hörde ljudet av brixtlåset till kylväskan... En de mindre trevligare sakerna med vår dag vid sjön är att ett av nöjena som Bezzie hade på sina små skogsturer var att rulla sig i gammalt fiskrens!!! Jag kan meddela att hon åkte in i duschen direkt när vi kom hem!!! Så nu luktar hon gott igen!


Tyvärr fick vi ingen fisk alls på hela dagen. Vi såg fiskar som slog och till och med en som hoppade en bra bit ovanför vattnet en bit bort, men ingen verkade intresserad av att smaka på vårt bete... Så nu har vi alltså varit och fiskat vid Flaten fem gånger och inte fått en enda fisk! Jag tror att vi åker någon annanstans nästa gång... men vi hade iallafall en supermysig dag!

1 kommentar:

Frida sa...

Vilka fina kort du tar, du e ju jätte duktig :)