23 oktober 2010

Myshelg med familjen

Tove gillade bumbostolen!

Igår var jag och Tove iväg på mammafika i Hallstahammar. Vi var 7 mammor och 11 barn och hade mysigt som alltid. Tove fick sitta i en bumbostol vilket var ganska populärt. På vägen hem från Hallsta somnade Tove i bilen och sen sov hon en bra stund när vi kom hem. Vid 17-tiden kom mamma och pappa. Vi har inte träffat dem sedan dopet och de tyckte såklart att Tove vuxit jättemycket.
Kvällen blev jättebysig och Daniel lagade kalventrecôte med rotsaker i ugn och bea. Det var verkligen supergott! Mamma tyckte att det var som en nyårsmiddag!

Idag åkte vi till Stockholm för att umgås med mina föräldrar igen och med syrran och hennes familj såklart. Först tog vi en sväng till Barkarby och köpte en åkpåse till Toves vagn och en ny skötväska. Den gamla hade gjort sitt efter att varit väl använd ända sedan Emma föddes för drygt fyra år sedan. Vi skaffade ingen sån där svindyr sak utan en bra som hade ordentligt med funktioner men ett pris som stämde överens med min bild av vad som är vettigt. Vissa skötväskor kostade 999 kr (och det finns säkert dyrare än så) men det känns mest som ett sätt att kunna för smarta tillverkare att utnyttja nyblivna föräldrars välvilja att göra allt "rätt" och ha "rätt" saker för sitt älskade barn...
Sen bar det iväg till Kungsängen där vi varit hela dagen. Det blev thaimat till lunch och på kvällen gjorde pappa supergod fisksoppa med ungsgratinerade blåmusslor! Astrid hade feber och var ganska hängig men när man är sjuk så får man ju äta hur mycket glass man vill. Så hon hade det ganska bra iallafall. Emma fick också sin del av socker under dagen eftersom hon var på två kalas med tårta och kakor och sen fick hon ju med sig godispåse hem plus glass efter maten... Hoppas att nattningen att de små sockerstinna barnen gick bra... :)

Tove myser med nallen innan hon somnar

Nu sitter vi hemma i Västerås igen och myser. Tove sover med sin nya sovkompis. Det är en nalle som hon fick av familjen Segerbo på dopet och varje gång hon somnat bredvid den så ligger hon och klappar på den tills hon somnar och ikväll höll hon båda armarna om den!

Inga kommentarer: