04 oktober 2010

Ledig helg

Vi har haft första lediga helgen på jättelänge och dessutom så är ju Daniel ledig på måndagar så det har blivit tre lediga dagar! Vi började helgen med att åka till familjen Segerbo i Norberg. I augusti var ju Daniel, Uffe, Erik, David och deras kompis Olle ute och fiskade kräftor. 197 st tror jag att de fick ihop. Eftersom Daniel har jobbat nästan varje helg i höst så fick vi ta en lite sen kräftskiva vilket alltså blev nu i helgen. Dagen till ära fyllde Tove 4 månader så hon fick sin första smakportion med potatis. Jag kan väl inte säga att hon tyckte att det var jättegott... Snarare konstigt och så visste hon inte riktigt vad hon skulle göra med det när hon fick in det i munnen. Det mesta kom nog ut igen.
Kräftskivan var väldigt trevlig trots en del avbrott av en lite smågrinig och väldigt trött Tove. Hon är go och glad om dagarna nu men har börjat krångla vid läggningen och dessutom vaknar hon på nätterna vilket hon inte gjort sedan i somras...
Hur som helst, massor med kräftor var det och efter att Erik, David och Olle ätit några få kräftor var så var det massor över till oss. Vi hade inte en chans att äta upp dem så vi fick med oss lite hem.

På morgonen på lördagen passade jag och Anna på att åka ut i skogen och plocka svamp. Bezzie följde såklart med och älskade det! Hon rejsade (svengelska, jag vet) som bara den och var ganska trött när vi kom tillbaka efter två timmar. Det var jag och Anna med... Vi hade plockat en 10 liters hink, en stor korg och en bajspåse fulla med trattkantareller! Bajspåsen fick vara med eftersom det fanns massor med svamp kvar men inget att lägga dem i.

Igår var vi iväg och kollade på två hus. Det första låg på södra Skiljebo och var ett enplanshus med ganska bra och öppningsbar planlösning. Tyvärr var det alldeles för mycket att göra på huset. Vi är beredda på att renovera ganska mycket när vi till slut hittar ett hus men detta hade dessutom ett besiktningsprotokoll med massor med anmärkningar så det kändes för mycket! Dessutom fick varken jag eller Daniel den där speciella känslan som vi söker. Den där känslan hittade vi inte heller på nästa hus som var ett enplanshus i Irsta. Detta var renoverat men kändes alldeles för litet och som sagt, inte riktigt det vi ville ha. Ja,ja det är bara att fortsätta leta.

Idag var det babysim som vanligt och Tove tyckte att det var jättemysigt som vanligt. På eftermiddagen gick vi ner på stan och första stoppet var polishuset där vi fixade pass till Tove. Vi har ju bokat flygbiljetter till Thailand så det var ju lika bra att fixa pass med. När hon sen blir 6 månader kan vi även vaccinera henne med twinrix eller havrix. Även Daniel och jag ska ta sprutor...

Inga kommentarer: