14 juni 2013

Barn och mat...



 

När man har barn så är mat ett ämne som ständigt gör sig påmint. Här hemma har vi en tjej som alltid varit lite knepig med mat samtidigt som hon ibland förvånar en... Vissa dagar äter hon bara pastan från tallriken och ibland äter hon allt utom pastan. Dessutom gillar hon saker som rå vitkål och chevré men vägrar ens smaka färska jordgubbar och hallon. 




Elliot däremot gillar än så länge det mesta men han tycker inte så mycket om att äta. Ofta sitter han och spottar och fräser medan man matar honom vilket ofta innebär att man har bebismat högt och lågt när man är klar. Men om han får leka med sin vattenflaska och gärna någon leksak så kan man få honom att gapa ganska snällt utan att han spottar alltför mycket och så äter han upp hela sin portion.

Idag var det dock mycket spott och fräs och efter halva portionen var det tvärstopp. Då testade jag att ta Toves sked med lite tomatsoppa på. Det passade och han gapade snällt. Sen tog jag samma sked och gav honom av hans egen mat och då lyckades jag få honom att äta upp nästan allt som var kvar... Lättlurad!


Kvällens måltid avslutades med att Tove åt upp det sista av Elliots mat och sen åt de två majskrokar var. Tove doppade sina i tomatsoppa... Eftersom Daniel är på fiskeresa så fick det bli fredagsmys med popcorn och filmen Tingeling. Det var popcornpremiär för Elliot och jag kan lova att det var väldigt populärt!

Inga kommentarer: